Huidige stand Corona virus

Huidige stand Corona virus

Beste Patiënten,

Graag willen wij u informeren over de huidige stand van zaken met betrekking tot het Coronavirus.

Tot nu toe zijn er onder onze praktijkmedewerkers geen besmettingen. Echter, de huisartsenpraktijk is bij uitstek een bron voor besmetting. Voor uw en onze gezondheid willen wij u daarom met nadruk vragen om niet naar de praktijk te komen zonder eerst telefonisch contact met ons op te nemen. 

Vanaf maandag 16 maart is onze werkwijze voorlopig als volgt:

  1. Indien mogelijk zullen alle spreekuren bij de arts, praktijkondersteuners en assistentes worden vervangen door telefonische afspraken. Indien u een geplande afspraak heeft op het spreekuur, wordt u door de assistente hierover gebeld. Voor de spreekuren van de praktijkondersteuners en assistentes zal dit tot tenminste 1 juni gelden. 
  2. Er zal een beperkt spreekuur zijn voor patiënten die wel onderzocht moeten worden door een arts. Deze inschatting wordt gemaakt door de assistente zo nodig in overleg met de huisarts.
  3. Heeft u een webapp account dan kunt u vanaf heden ook gebruik maken van  E-mailconsult service; het streven van de huisarts is om binnen 2 werkdagen te reageren.  Let op: E-mailconsult is niet voor dringende of spoedeisende klachten, want dan dient u telefonisch contact op te nemen met de eigen huisarts.
  4. In overleg met de apotheek werken wij niet mee aan het hamsteren van medicatie; hiervoor schrijven wij geen herhaalrecepten uit.
    Patiënten met een lage weerstand wordt verzocht om recepten niet in de apotheek op te halen maar deze nu te laten bezorgen.

De maatregelen gelden in ieder geval tot 28 april. Houdt deze website in de gaten om de ontwikkelingen in de praktijk te volgen.

Coronacentrum Urmond

Per 26 maart zijn er twee huisartsenposten 24/7 geopend, namelijk in het Coronacentrum te Urmond en in het Meditta Medisch Centrum te Echt. Ga niet op eigen initiatief naar de twee huisartsenposten, maar neem altijd eerst contact op met uw eigen huisarts (overdag) 046-4421215 of de huisartsenpost (avond, nacht en weekend) 046-4009925 of via ons praktijknummer.

Graag willen wij u wijzen op onderstaande punten:

  • Als u wordt verwezen naar het Corona centrum Urmond, dient u zelf voor vervoer te zorgen. 
  • Het is belangrijk dat u uw mobiele telefoon en oplader meeneemt.

 

De omgeving van het Coronacentrum is volledig afgeschermd, waardoor de locatie niet op eigen initiatief bezocht kan worden.

Wilt u meer weten ga dan naar: https://coronacentrum-urmond.nl/

 

Voor vragen over het Coronavirus kunt u ook terecht op onderstaande websites:

www.rivm.nl

www.ggdzl.nl  / tel: 0800-1351

www.thuisarts.nl

Met vriendelijke groet,

Medewerkers huisartsenpraktijk SeverensCall Now Button
Translate »